Nestjes

Nestplanning

Puppies are coming…..!

In februari verwachten we een nestje puppy’s van Jet du Laitier en Barbedoux Pommerol Grand Cru. Roepnamen: Sia en Bengel.

Voor 2021 hebben we in het najaar nog twee nestjes gepland. Voor Lara voorzien we haar laatste nestje. Nora laten we ook dekken. Voor haar wordt dat het derde nest. 

Jet en Bengel zijn een knap stel. Jet is twee gekeurd en kreeg daarbij een ZG en een U. Bengel is een showtopper. Hij heeft meerdere keren een show gewonnen en is dus een echte knapperd. We verwachten  dan ook mooie, rastypische barbets met een gezond en aansprekend uiterlijk.

Showresultaten Sia en de tweede

Showresultaten Bengel

Het karakter is natuurlijk zeker zo belangrijk. Sia heeft een grote will to please. Is bij voorkeur altijd bij je. Ze past zich erg goed aan en gaat graag met haar baasje mee naar het kantoor. Bengel is ontzettend zachtaardig wat betreft karakter, maar ook erg stabiel en zelfverzekerd. Sia kan soms een klein beetje onzeker zijn. Daarom vinden we de combinatie ook zo prettig.

Wat betreft gezondheid voldoen beide honden uiteraard aan alle eisen. Hun heupen hebben allebei de hoogste score, hun ogen zonder aandoeningen en hun DNA is onderzocht en bevat geen erfelijke aandoeningen. Lekkere gezonde honden dus. Wel zo prettig!

Link naar oogonderzoek Sia

Link naar oogonderzoek Bengel

Link naar heuponderzoek Sia

Link naar heuponderzoek Bengel

De combinatie tussen beide heeft een inteeltpercentage onder de 5%. Dat zien we graag. Klik hier voor de link.